Kuka olen?

Olen Tomi Haataja, sijoittaja, yrittäjä, bloggaaja ja lääketieteen opiskelija. Nuoresta iästäni huolimatta olen harrastanut sijoittamista jo yli 10 vuotta ja nykyisin teen sitä elinkeinona oman osakeyhtiöni kautta. Lisäksi yritystoimintaani kuuluu internetmarkkinointi, josta kirjoitan paljon toisessa blogissani nimeltä Passiivista tuloa. Kirjoitan juttuja taloudesta ja sijoittamista paitsi tänne blogiini, niin myös muihin Suomessa laajasti tunnettuihin talousmedioihin.

Tein ensimmäiset osakeostoni Helsingin pörssissä 11-vuotiaana veljen opastuksella. En silloin tajunnut osakesijoittamisesta mitään ja summatkin olivat melko pieniä. En siis sijoita mitään suuria perintörahoja, vaan nykyisestä sijoitusvarallisuudestani yli 95% on peräisin oman yritystoiminnan voitoista, itse hankituista säästöistä, sijoitustoiminnan tuotoista ja esimerkiksi opintolainasta.

Nykyään sijoitustoimintani olemus vaihtelee aika paljon laidasta laitaan. Kaiken sijoitustoiminnan perustana on kuitenkin tarkkaan valittujen yhtiöiden pitkäjänteinen omistaminen, koska se on pitkällä tähtäimellä minulle vaivattomin tapa vaurastua ja suojella pääomaa. Lisäksi harrastan kuitenkin myös erilaisia korkeamman riskin erikoistilannestrategioita – Käytän sijoitustoiminnassani lyhyeksi myyntiä, optioita ja muita johdannaisia.

Miten päädyin tähän?

Sattumalta. Sijoittaminen ja siinä menestyminen on mielenkiintoinen asia. Ei ole olemassa mitään tiettyä ihmistyyppiä, joka menestyisi siinä sen paremmin kuin muut. Myöskään koulumenestys, ammatti tai opiskeluala ei ole tae tai este menestykselle sijoitustoiminnassa. Ehkä keskeisimmät asiat taitavatkin olla nimenomaan kiinnostus asioita kohtaan sekä kyky ajatella itsenäisesti ja selkeästi.

Olen aina ollut kiinnostunut monista asioista, ja se on oikeastaan ainoa juttu mikä ajaa minua eteenpäin. Sijoitusharrastuksesta johtuen olen viime vuosina alkanut jopa lukemaan kirjoja. Toisinaan saatan olla suorastaan neuroottinen asioiden selvittämiseksi. Tämä blogi onkin erinomainen keino selvittää omia ajatuksia, joiden perässä ei aina tahdo itsekään pysyä. Blogin alkuperäinen idea oli päiväkirjamainen ajatusten hallinta. Ajan mittaan kuitenkin huomasin, että saan kirjoituksistani paljon kiitosta.

Sen seurauksena päätin aloittaa kirjoittamisen ihan tosissaan myös lukijoita varten. Edelleenkään alkuperäinen idea ei kuitenkaan ole unohtunut. Kirjoitan blogia edelleen myös itseäni varten, koska kirjoittaminen ja omien ajatusten rakentelu julkaisukelpoiseksi tavaraksi on paras tapa oppia. Tämä ei tietenkään sulje pois sitä, etteikö samalla voisi kirjoittaa myös lukijoita ajatellen. Te lukijat olette itseasiassa parasta mitä tämä blogi voi tarjota: Ideoita, keskustelua ja kritiikkiä. Niistä hyötyvät kaikki osapuolet.

Ota yhteyttä

Otan mielelläni vastaan haasteita, ideoita, kehitysehdotuksia ja kysymyksiä. Minuun saa parhaiten yhteyden täällä blogin kommentteissa, sähköpostilla, Twitterissä @TomiHaataja ja blogia voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa käyttäjänimellä OmistaJaVaurastu. Suoran yhteydenottolomakkeen löydät ota yhteyttä – sivulta.