Kuka olen?

Olen parikymppinen opiskelija ja olen harrastanut sijoittamista eri muodoissa viimeiset 10 vuotta. Sijoittaminen on kiehtonut minua siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran tulin tietoiseksi koko asian olemassaolosta. 10 vuoden aikana sijoitustoimintani on kehittynyt passiivisesta piensäästämisestä kohti hieman ammattimaisempaa otetta. Nykyisin harjoitan toimintaani oman sijoitusyhtiön kautta, jonka perustamisesta olen laatinut kolmiosaisen kirjoitussarjan:  Osa 1: Miksi perustaa sijoitusyhtiö? Osa 2: Riskit ja kulut ja Osa 3: Käytäntöä perustamisesta ja toiminnasta

Nykyään sijoittamiseni ei rajoitu pelkästään indeksisäästämiseen ja laatuyhtiöiden omistamiseen, vaan olen yhä enemmän orientoitunut kohti monenlaisia arvoa tuottavia strategioita. Pyrin hyödyntämään toiminnassani niitä asioita, joita myös maailman parhaat sijoittajat tekevät. Miksi rajoittua vain yhteen keinoon, kun hyviä keinoja on monta? Sijoitusfilosofia – sivulla  pääset tutustumaan sijoitusfilosofiaani pohjia myöten.

Kirjoitan aina vuoden päätteeksi lyhyet tilinpäätökset, joissa käyn läpi kuluneen vuoden tapahtumia ja sijoitustuottoja. Vuoden 2016 tilinpäätökseen pääset tästä ja vuoden 2015 tilinpäätökseen tästä.

Miten päädyin tähän?

Sijoittaminen ja siinä menestyminen on mielenkiintoinen asia. Ei ole olemassa mitään tiettyä ihmistyyppiä, joka menestyisi siinä sen paremmin kuin muut. Myöskään koulumenestys, ammatti tai opiskeluala ei ole tae tai este menestykselle sijoitustoiminnassa. Ehkä keskeisimmät asiat taitavatkin olla nimenomaan kiinnostus asioita kohtaan sekä kyky ajatella itsenäisesti ja selkeästi.

Olen aina ollut kiinnostunut monista asioista, ja se on oikeastaan ainoa juttu mikä ajaa minua eteenpäin. Sijoitusharrastuksesta johtuen olen viime vuosina alkanut jopa lukemaan kirjoja. Toisinaan saatan olla suorastaan neuroottinen asioiden selvittämiseksi. Tämä blogi onkin erinomainen keino selvittää omia ajatuksia, joiden perässä ei aina tahdo itsekään pysyä. Blogin alkuperäinen idea oli päiväkirjamainen ajatusten hallinta. Ajan mittaan kuitenkin huomasin, että saan kirjoituksistani paljon kiitosta. Sen seurauksena päätin aloittaa kirjoittamisen ihan tosissaan myös lukijoita varten. Edelleenkään alkuperäinen idea ei kuitenkaan ole unohtunut. Kirjoitan blogia edelleen myös itseäni varten, koska kirjoittaminen ja omien ajatusten rakentelu julkaisukelpoiseksi tavaraksi on paras tapa oppia. Tämä ei tietenkään sulje pois sitä, etteikö samalla voisi kirjoittaa myös lukijoita ajatellen. Te lukijat olette itseasiassa parasta mitä tämä blogi voi tarjota: Ideoita, keskustelua ja kritiikkiä. Niistä hyötyvät kaikki osapuolet.

Otan mielelläni vastaan haasteita, ideoita, kehitysehdotuksia ja kysymyksiä. Minuun saa parhaiten yhteyden täällä blogin kommentteissa, sähköpostilla, Twitterissä @uncommonprofits ja Facebookissa sekä Instagramissa käyttäjänimellä Omista ja Vaurastu. Suoran yhteydenottolomakkeen löydät ota yhteyttä – sivulta.