Spiltan aktiefond investmentbolag – Fiksumpi indeksirahasto?

http://gsc-research.de/blog/post/2013/04/08/interview-beim-daf-dialog-semiconductor-und-aixtron/index.html Nordnet on tuonut indeksirahastojen valikoimaansa uuden rahaston, Spiltan Fonderin Spiltan aktiefond investmentbolag. Kyseinen rahasto sijoittaa keskitetysti Ruotsalaisin sijoitusyhtiöihin. Rahasto on passiivisesti hallinnoitu, ja hallinnointipalkkio on vain 0,20 % p.a. Passiivisuudestaan huolimatta rahaston sijoitusstrategian tavoitteena on päihittää indeksi.

iqoption ita recenzioni En voinut vastustaa kiusausta olla tutkimatta mikä tämä rahasto oikein on. Kuten edellä mainitsin, rahasto siis tarjoaa tavalliselle sijoittajalle pääsyn niihin ruotsalaisiin yhtiöihin, joiden omistajia tai osaomistaja ovat ne sijoitusyhtiöt, joihin aktiefond investmentbolag sijoittaa. Nämä sijoitusyhtiöt taas hoitavat sijoituksiaan aktiivisesti eli käytännössä katsoen kyseessä on salkunhoidon ja siten kulujen perusteella passiivinen indeksirahasto, joka sijoittaa aktiivisia strategioita käyttäviin sijoitusyhtiöihin. Erittäin mielenkiintoista.

Alhainen hallinnointipalkkio johtunee ilmeisesti siitä, että rahastossa olevien sijoitusyhtiöiden painoarvo on kiinteä eikä muutu ajan kuluessa. Tällöin varsinainen rahaston hoitaminen ei juuri syö kuluja.

http://heatherbestel.com/tag/gratitude-challenge/ Silmänkääntötemppu ?

http://ecapguatemala.org.gt/poioe/6776 Tässähän kohtaa joku voisi sanoa, että kyseessä on ilmiselvä silmänkääntötemppu! Rahastossa ei varsinaisesti ole kuluja, mutta sijoitusyhtiöillä joihin rahasto sijoittaa, on kuluja. Nämä näkyvät sijoitusyhtiön tuloksessa negatiivisena, mikä taas vaikuttaa rahaston tulovirtaan. Tämän selityksen pohjalta olisi siis perusteltua väittää, että kyseessä itseasiassa on aktiivinen ja korkeakuluinen rahasto.  Kulut eivät vain tällä kertaa ole samassa muodossa kuin ne ovat perinteisessä aktiivisessa rahastossa, vaan kulut näkyvät rahaston arvossa, johon vaikuttaa sijoitusyhtiöiden arvo, joka taas perustuu sijoitusyhtiöiden tekemään voittoon (johon kulut vaikuttavat). Aktiivisuuden tuomat kulut eivät siis virallisesti näy rahaston laskelmissa, koska ne sisältyvät sen omistamien sijoitusyhtiöiden kirjoihin.

Come e con quale carta di credito si può fare trading Senza Rischiare a Ottobre 2017. Sapere come e dove investire i propri soldi in modo sicuro e redditizio sembra una questione molto Vai tehokkaampi tapa aktiiviseen salkunhoitoon?

see Voidaan siis todeta, että kuluilta ei tämä passiivinen, mutta aktiivisesti toimiviin sijoitusyhtiöihin sijoittava rahasto pääse pakoon. Ne vain näkyvät rahaston arvossa eri muodossa. Täysin toinen ja tässä tapauksessa relevantimpi kysymys on se, onko näiden sijoitusyhtiöiden kulurakenne tehokkaampi kuin se olisi aktiivisen rahaston kohdalla, joka sijoittaa suoraan pörssiyrityksiin. Ainakin tulosten perusteella voisi uskoa, että näin on. Rahasto on nimittäin joka vuosi päihittänyt indeksin rahaston perustamisvuodesta 2011 lähtien. MSCI Sweden -indeksiin verrattuna ylituotto eli alfa on 8,26. Sopivampaan indeksiin, Morningstarin Sweden-indeksiin, verrattuna ylituotto on 5,66.

http://diebrueder.ch/piskodral/5166 Rahasto on siis kieltämättä menestynyt erittäin hyvin. Menneisyys ei ole tae tulevasta tuotosta, mutta ainakin rahastolla on hyvät mahdollisuudet voittaa indeksi pitkällä aikavälillä myös tulevaisuudessa. Syitä menestykselle voi aina etsiä. Yksi mahdollinen syy voisi olla sijoitusyhtiöiden tehokkaampi kulurakenne aktiivisiin rahastoihin verrattuna. Tälle väitteelle kuulisin mielelläni vasta-argumentteja.

here Toinen mahdollinen syy on hajautus eri strategioiden välillä: Rahasto sijoittaa useisiin erilaisiin sijoitusyhtiöihin, jotka todennäköisesti kaikki ovat ainakin jollain tapaa erilaisia. Mikään sijoitusstrategia ei ole aina tuottava, vaan aina löytyy tappioiden ja alituoton kausia. Hajauttamalla rahaston sisältö useisiin eri sijoitusyhtiöihin ja siten myös strategioihin, saattaa se vähentää tappiollisten vuosien määrää yksittäiseen aktiiviseen rahastoon verrattuna. Asiahan nähdään vasta tulevaisuudessa jos (ja kun) seuraava pörssiromahdus tulee.

Spiltan aktiefond investmentbolag rahasto sopii siis henkilölle, joka luottaa aktiiviseen salkunhoitoon, mutta uskoo, että Spiltanin tapa toteuttaa se passiivisen rahaston avulla on tehokkaampi ja tuottavampi tapa. Tällä hetkellä Nordnetilla on menossa arvonta, jossa voit voittaa 1000 euron rahastosijoituksen Spiltan Fonderin rahastoon, kun sijoitat vähintään 100 euroa Spiltanin rahstoon. 100 euroa vastaa aina yhtä arpalipuketta eli sijoittamalla esimerkiksi 500 euroa viisinkertaistat todennäköisyytesi voittaa.

bentyl 5mg used Kirjoitus ei sisällä sijoitussuosituksia (Vastuuvapauslauseke). Kirjoituksen sisältämät linkit ovat affiliate-linkkejä.

2 ajatusta aiheesta “Spiltan aktiefond investmentbolag – Fiksumpi indeksirahasto?”

    1. para que sirve el danazol 200 mg Kiitos kommentista! Hyvä että kelpaa:) Tällä hetkellä on vähän kiireistä, kun on tulossa valtavasti uuttaa sisältöä tänne sivulle vuoden vaihteessa. Laitetaan kuitenkin muistilistalle ylös! Eiköhän tästäkin saada lisää juttua aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *